The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Concert

Muziek op De Basis

Tijdens openingsweekend van Festival De Basis: klinkende namen!

Muziek op De Basis

Op Festival De Basis hebben we een paar klinkende namen voor je in petto: Jacob TV en het Nederlands Blazers Ensemble, het Matangi Quartet, New Cool Collective, het Broken Brass Ensemble en Lucky Fonz III. En talenten uit de directe omgeving, zoals Mevrouw Tamara, Jet Rebel en Joe and the Dragon.

Jacob TV en het Nederlands Blazers Ensemble - THE NEWS


Datum: vrijdag 13 en zondag 15 september
Tijd: 20.00 (vrijdag) en 14.00 uur (zondag)
Locatie: shelter 611
Voor het eerst in Nederland: THE NEWS, een reality opera van componist Jacob TV (Jacob ter Veldhuis), door het Nederlands Blazers Ensemble en solisten. Lees hier meer over deze twee unieke optredens op 13 en 15 september. Op zondag inclusief nagesprek van 15.30 – 16.00 met JacobTV en Bart Schneemann (artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble) o.l.v. Emile Wennekes.

Local Heroes


Datum: zaterdag 14 september
Tijd: 11.00 - 21.00 uur
Locatie: buitenpodium
De Local Heroes van Soest, Zeist, Baarn, Amersfoort en Soesterberg staan in de spotlights op het buitenpodium. In samenwerking met talentscouts van broedplaatsen voor nieuw talent is een programma samengesteld met een vijftiental jonge talentvolle bands en singer-songwriters.
Bekijk hier de hele line-up.

Matangi Quartet


Datum: zondag 15 september
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Locatie: buitenpodium
Het Matangi Quartet is een Nederlands strijkkwartet dat bestaat uit vier jonge bevlogen muzikanten die de boegbeelden vormen van een nieuwe generatie klassieke musici. Het spel van Daniel Torrico Menacho, Arno van der Vuurst, Maria-Paula Majoor en Kartsten Kleijer is communicatief, uitdagend, verfrissend en veelzijdig. Het Matangi Quartet is een bekende speler op kamermuziekpodia in Nederland en het buitenland. Ze spelen niet alleen klassiek, maar nemen ook regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten met artiesten zoals DJ Kypski, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, zangeres Mathilde Santing en jazztrompettist Eric Vloeimans. Voor het optreden op Festival De Basis krijg je een speciale mix te horen van klassiek en nieuw werk, waaronder ook stukken van Joseph Hayden afkomstig van het nieuwste album van het Matangi Quartet.

New Cool Collective


Datum: zondag 15 september
Tijd: 16.45 - 18.00 uur
Locatie: buitenpodium
Energiek, dansbaar, jazzy, soulvol en cool, zo kun je de live optredens van New Cool Collective het beste omschrijven. De band, die is opgericht door saxofonist Benjamin Herman en bestaat dit jaar alweer 20 jaar! New Cool Collective staat bekend om hun unieke mix van jazz, dance, latin en salsa, afrobeat en boogaloo. Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse en buitenlandse jazzsscene. Of het nu om hippe jazzclubs of grote festivals gaat, ze spelen elk publiek plat met hun opzwepende sets. Hun 20-jarig jubileum werd gevierd met het nieuwe album ‘Chin Chin’ waar ze ook op Festival De Basis nummers van gaan spelen. Maak je vast op voor een feestelijke swingende show waarbij stil blijven staan geen optie is!

Funkel & Funkel (DJ set)


Datum: zaterdag 21 september
Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: buitenpodium
DJ-pioniers Funkel & Funkel draaien swingjazz uit de vorige eeuw, van de jaren ’30 tot begin jaren ’60. Elk nummer is minstens vijftig jaar oud en schalt zonder opsmuk uit de speakers. Hierdoor krijg je het waanzinnige gevoel uit de tijden dat de jazz nog beleefd werd in chique ballrooms en louche nachtclubs. Kijk hier voor meer informatie over Funkel en Funkel.

De Galm van Soesterberg


Datum: zaterdag 21 september
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
500 zangers en muzikanten uit Utrecht staan verspreid over het sheltergebied. Onder leiding van Merlijn Twaalfhoven vormen ze met hun muziek, de galm, een symbool voor vrede. Aan het einde van de dag roffelt het slagwerk je tegemoet vanaf 10 kanten van de vliegbasis. Overal om je heen staan ze: zangers, strijkers, fluitisten, koperblazers en slagwerk. Het wordt groots, spannend en melodieus.
Let op: om De Galm van Soesterberg te zien heb je een dagticket voor Festival De Basis nodig van €8,-, dit ticket geeft je ook toegang tot slotspektakel Sound of Freedom.

Indie Sunday


Datum: zondag 22 september
Tijd: 11.00 - 19.00 uur
Locatie: buitenpodium
Op zondag 22 september biedt Festival De Basis je Indie Sunday, een gevarieerde mix van singer-songwriters, zoals Pien Feith, Demira Jansen, Marnix Emanuel en een swingende DJ set van Naald & Kraak. Kijk hier voor het programma.

Tickets


Een toegangsbewijs voor Festival De Basis kost € 8,00. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.


Bereikbaarheid


Bekijk hier de plattegrond van het festivalterrein.
Met de auto
De entree voor automobilisten bevindt zich bij de kruising van Van Weerden Poelmanweg / Verlengde Paltzerweg, Soest. Volg vanaf daar de gele "P" borden. Parkeren is gratis.

Met het OV
Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Dolder (op loopafstand). Het toegangspunt voor voetgangers/fietsers is bij de Hertenlaan (nabij N238).

Kom op de fiets!
Vanaf het centrum van Utrecht is het ongeveer 40 minuten fietsen naar vliegbasis Soesterberg, dus kom op de fiets!

Festival De Basis


Festival De Basis is te bezoeken op 13, 14, 15 en 21 & 22 september. Bekijk hier het programmaboekje.

Google Analytics Alternative