The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Regio

Niet alleen in de stad, maar in de hele provincie wordt de Vrede van Utrecht gevierd. Samen met de provincie Utrecht en met culturele en maatschappelijke partners en betrokken gemeenten in de regio vieren we feest. We werken samen met de convenantgemeentes Zeist, Veenendaal en de Utrechtse Heuvelrug. Ook in De Bilt, Bunnik, Soest, Amersfoort, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Woerden wordt 300 jaar Vrede van Utrecht gevierd.

Een greep uit de regio: Jongerenfestival Up2You, Spring in het Park, 100%Buitendag, Festival Soestvrijstaal, ‘Visioen versus Confrontatie' in het Mondriaanhuis, Waterliniefestival, Symfonie van de Veensteekmachine, Verlichte Tafelgesprekken en het spektakelspel ‘Eindelijk vrede’.
 

 
t/m aanstaande zondag

De Basis - kinderprogramma

Festival De Basis voor kids

Speciaal voor kinderen zijn er op Festival De Basis de meest fantastische activiteiten van [url=http://www.viavinex.nl/]Via Vinex[/url] (Daphne de Bruin en Joost de Groot) in samenwerking met kunstenaars en workshopbegeleiders: vliegeren op de landingsbaan, in de wondenschmink bij M*A*S*H, hippie sieraden knutselen, meehelpen bij de muurkrant en ze kunnen zich uitleven op de hindernisbaan!

t/m aanstaande zondag

Dwalen over De Basis

Dwaal over de vliegbasis en leer het terrein kennen

Op het festivalterrein vind je vier plekken waar gidsen vertellen over de verandering van de militaire vliegbasis naar natuurgebied: in het munitiedepot, op een radarheuvel, bij de schapenshelter en in bunker 600. Ook bewonder je een reusachtige vredesduif van kussenslopen, bikkel je op de hindernisbaan van de Koninklijke Landmacht, bekijk je de tentoonstelling 'Groetjes van het front' en bezoek je de Festivalshop. Trek stevige stappers aan, want het festivalterrein is groot!

Google Analytics Alternative