The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Educatie

Vrede van Utrecht op School

2013: Utrecht viert 300 jaar Vrede van Utrecht!
Het schoolbrede programma Vrede van Utrecht op School vertelt het verhaal van de onderhandelingen van de Vrede van Utrecht in 1713 en vertaalt het geschiedenisfeit naar hedendaagse thema’s. Want ook in 2013 zijn onderhandelen en bemiddelen betere manieren om conflicten op te lossen dan vechten. En net als in 1713 zorgt cultuur voor een goede sfeer, voor verbinding en voor een beter begrip voor elkaar in de wereld, in onze regio, de stad, op school en in de klas. Samen met uw leerlingen kunt u onderdeel zijn van een groots programma waaraan stad en regio deelnemen. 

Op deze pagina staan de brochures voor het PO en VO. U kunt hier het PO programma bekijken. Meer informatie over het VO programma kunt u  hier bekijken. Klik vervolgens op de titel van de programmaonderdelen voor meer informatie.

Vrede voor de hele school

Vrede van Utrecht op School sluit aan op kerndoelen gericht op kunst- & cultuureducatie, vredeseducatie, burgerschapsvorming en geschiedenis. Dit onderwijsprogramma richt zich op het bevorderen van democratisch burgerschap bij leerlingen en leert hen conflicten op te lossen op een vreedzame manier.

Partners

Vrede van Utrecht op School is tot stand gekomen en wordt uitgevoerd met een groot aantal partners: Kunst Centraal, Scholen in de Kunst, het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Vredeseducatie. In het programma Vrede van Utrecht op School wordt onder andere samengewerkt met Eduniek, Kwintessens, Stichting Beeldend Onderwijs, HOLY en de Marnix Academie.

Brochure primair onderwijs


Brochure voortgezet onderwijs

 
 
Fotografie: Anna van Kooij
Google Analytics Alternative