The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Fotografie: Anna van Kooij

Conferenties

Utrecht is een stad van kennis en cultuur. Naast ons culturele programma besteden we daarom aandacht aan kennis en wetenschap. Dit doen we met een reeks van conferenties en de Vrede van Utrecht Leerstoel. 

De Vrede van Utrecht leerstoel biedt een wisselend gasthoogleraarschap voor spraakmakende personen uit de wetenschappelijke en culturele wereld. Van 2009 tot en met 2013 wordt twee maal per jaar een internationale wetenschapper uitgenodigd om voor drie maanden de leerstoel te bezetten. In het najaar van 2012 was dat professor Joan W. Scott. Zij volgde Femke Halsema op, die in dat voorjaar de functie bekleedde. Bekijk de volledige lijst op de website van Utrecht Centre for the Humanities.

Conferenties

De conferenties worden in nauwe samenwerking met onder meer Utrecht Centre for the Humanities en het Community Arts Lab georganiseerd. In 2013 zijn er conferenties over uiteenlopende onderwerpen en in samenwerking met verschillende organisaties. Enkele daarvan zijn het Centraal Museum Utrecht, gemeente Den Haag (100 jaar Vredespaleis) en Centre for the Humanities. Bekijk de evenementen.  

Google Analytics Alternative