The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Community Arts Lab

Het Community Arts Lab Utrecht (CAL Utrecht) verzamelt sinds 2006 kennis over community arts projecten. Op 20 en 21 juni 2013 vond de grote finale van CAL Utrecht plaats met een conferentie in festivalstijl, een internationaal publieksprogramma en de publicatie van een boek en dvd over het onderzoek van CAL Utrecht. 

Het voornaamste doel van CAL Utrecht is de verankering, verbreding en verdieping van kunstprojecten voor en in samenwerking met mensen die daar normaal gesproken niet snel mee in aanraking komen. We doen dit door ondersteuning van kunstenaars en kunstprojecten, bijeenkomsten, een nieuwsbrief en publicaties. Stuur een mail naar Margreet Bouwman als je op de hoogte wil blijven van het programma van CAL Utrecht.

Aansluiten bij de omgeving

Kenmerkend voor community art is de toegankelijkheid; doordat het zich letterlijk dichtbij afspeelt en omdat het afgestemd wordt op de deelnemers en de omgeving van het project. Daarin maakt de kunstenaar zich voor een groter of kleiner deel afhankelijk van de omgeving waar hij/zij werkt. Een aantal talentvolle kunstenaars en organisaties die we de afgelopen jaren tegen zijn gekomen, bieden we in 2012 en 2013 opnieuw een podium om een project te ontwikkelen. Bekijk hier het overzicht van deze projecten. 

CAL XL

In het najaar van 2010 is vanuit CAL Utrecht, Cal-xl opgericht, een nationaal platform met als doelstelling om het productieklimaat van community arts in
Nederland te verbeteren.

Nieuwsbrieven

Hieronder een overzicht van enkele reeds verschenen nieuwsbrieven:

 

Google Analytics Alternative