The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Utrechters bouwen aan de Vreedzame Stad

De Vreedzame Stad presenteert bruggenbouwers en bruggen die zich inzetten om de wereld beter te maken, op allerlei niveaus en van klein naar groot. Met z'n allen bouwen we aan De Vreedzame Stad. Centraal staan organisaties en personen die nieuwe verbindingen maken, mensen bij elkaar brengen, een kloof overbruggen en conflicten op een creatieve manier oplossen. Het project is een netwerk van Utrechtse partijen uit verschillende sectoren - veiligheid, onderwijs, cultuur, welzijn, religie en sport.
 

Utrecht bouwt aan Vreedzame Stad

Op 12 april is de campagne De Vreedzame Stad officieel van start gegaan met het lanceren van de website. Vanuit de genoemde sectoren wordt er gebouwd aan een vreedzamer Utrecht. Niet alleen in de stad, ook in de regio.

“De vreedzame stad begint met acceptatie van elkaars verschillen.”
David Eerdmans, secretaris bestuur MidZomerGrachtFestival.

“Ervaring in de Tweede Kamer en Afghanistan leert: je moet het samen doen.“
Hanke Bruins Slot, Tweede Kamerlid CDA en oud-militair.

“Iedereen moet zich thuis voelen in de stad. Als dat lukt voelen groepen zich ook meer verantwoordelijk voor hun omgeving.”
Najib Tuzani, wijkchef bij de politie.

“De kracht van kinderen is enorm. Ik herinner me een jongetje dat Sinterklaas om een hamer, spijkers en planken vroeg, zodat hij thuis een ‘oplostafel’ kon maken voor zijn ruziënde ouders.”
Leo Pauw, initiatiefnemer en ontwikkelaar De Vreedzame School.

"Met mijn Marokkaanse achtergrond ben ik geworteld in de Nederlandse cultuur. Ik heb een indruk van wat er binnen beide culturen speelt en kan daardoor een brug vormen.”
Chaïb Khanfous, initiatiefnemer Allochtone Zorgconsulent IJsselstein.

Ontmoet meer bruggenbouwers op de website of bekijk de korte film van Bernd Kruyt hieronder.


 

Lees meer over deze en andere bruggenbouwers (Johan van Renswoude, Bright Richards en Yamila Bavio) in het Vrede van Utrecht Magazine (uitgave: september 2012) op pag. 20 t/m 23.

De Vreedzame Stad is een initiatief van de politie, Vrede van Utrecht en Vreedzame School/Vreedzame Wijk.

Google Analytics Alternative