The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

23-08-2013

Laatste editie VJ op de Dom 31 augustus: Mis het niet!

Volgende week zaterdag 31 augustus is het zo ver: de laatste editie van VJ op de Dom. Het wordt groots, spectaculair en heel mooi: mis het niet! VJ op de Dom pakt dit jaar extra uit met beats, barok, carillons en visuals. In deze laatste editie van VJ op de Dom ‘Beats Barok’ wordt de brug tussen oude en nieuwe muziek geslagen. Deze editie is de aftrap van het Utrechtse Uitfeest.

Programma 

De avond begint om 22:00 met een speciale door barok geïnspireerde compositie van René Uijlenhoet: een samenspel van carillons uit vijf andere Europese steden en de Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig die live het carillon op de Dom bespeelt. Vervolgens loopt de 'Spacy' barok compositie om 23:00 over in een muzikale Live set van Francesco Tristano. Tristano is een experimentele pianist en componist, die zowel bekend is in de clubscène als in de klassieke muziekwereld. De zesvoudig Nederlands scratchkampioen Kypski neemt het stokje over van Francesco Tristano met een DJ Set: een combinatie van electro, trap, bass, hiphop en uiteraard spectaculair scratchwerk. Hiermee sluit hij VJ op de Dom af met een uitbundig feest.

Gedurende het hele concert is de Domtoren is het spectaculaire decor voor metershoge projecties en visuals van nieuwe media collectief Born Digital.

Nieuwsgierig geworden of wil je alvast in de stemming komen? Kijk dan hier voor de teaser van Vj op de Dom 2013 en hier voor de aftermovie van vorig jaar.

Over VJ op de Dom

VJ op de Dom is een samenwerking tussen Festival Oude Muziek Utrecht (21 t/m 1 september 2013.), Gaudeamus Muziekweek (1 t/m 8 september), Utrechtse Klokkenspel Vereniging, Utrechts Klokkenluiders Gilde, Arie Abbenes, Malgosia Fiebig, Francesco Tristano, Kypski, Born Digital, Concertzender en Vrede van Utrecht. Deze editie is de aftrap van het Utrechtse Uitfeest.

Google Analytics Alternative