The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Concert

Festival De Basis

Muziek, theater en kunst op Vliegbasis Soesterberg

Programma

vrijdag 13 sep.
20:00-21:30

JacobTV en het Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble onder muzikale leiding van Bart Schneemann presenteert voor het eerst in Nederland THE NEWS, een reality opera van componist JacobTV (Jacob ter Veldhuis), één van Nederlands meest gespeelde componisten. THE NEWS ging in 2012 in première in o.a. Chicago en Rome en was meteen een ongekend succes. Speciaal voor Vrede van Utrecht componeerde JacobTV THE NEWS Peace Edition, met in de hoofdrol Netanyahu, Achmadinidjad, Assad, de Taliban, de Dalai Lama, Wilders, de Paus en vele anderen.
Met een geraffineerde mix van live muziek en gemanipuleerde videofragmenten uit internationale nieuwsshows geeft JacobTV een kritische kijk op de wereld, op politieke leiders, op vrijheid en democratie, religie en politiek, roem en smaad, economie en klimaat. THE NEWS is een non-fiction opera die gaat over de waan van alle dag: over de rol van de media in de 21ste eeuw.
Solisten in THE NEWS zijn twee nieuwslezeressen: de Amerikaanse jazz-alt LOIRE (specialist in Indiase rap: ‘konnakol’) en de jonge Nederlandse mezzosopraan Nora Fischer.

zondag 15 sep.
12:50

Matangi Quartet

Het Matangi Quartet is een Nederlands strijkkwartet dat bestaat uit vier jonge bevlogen muzikanten die de boegbeelden vormen van een nieuwe generatie klassieke musici. Het spel van Daniel Torrico Menacho, Arno van der Vuurst, Maria-Paula Majoor en Kartsten Kleijer is communicatief, uitdagend, verfrissend en veelzijdig.
Het Matangi Quartet is een bekende speler op kamermuziekpodia in Nederland en het buitenland. Ze spelen niet alleen klassiek, maar nemen ook regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten met artiesten zoals DJ Kypski, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, zangeres Mathilde Santing en jazztrompettist Eric Vloeimans. Voor het optreden op Festival De Basis krijg je een speciale mix te horen van klassiek en nieuw werk, waaronder ook stukken van Joseph Hayden afkomstig van het nieuwste album van het Matangi Quartet.

zondag 15 sep.
12:50

New Cool Collective

Energiek, dansbaar, jazzy, soulvol en cool, zo kun je de live optredens van New Cool Collective het beste omschrijven. De band, die is opgericht door saxofonist Benjamin Herman en bestaat dit jaar alweer 20 jaar! New Cool Collective staat bekend om hun unieke mix van jazz, dance, latin en salsa, afrobeat en boogaloo. Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse en buitenlandse jazzsscene. Of het nu om hippe jazzclubs of grote festivals gaat, ze spelen elk publiek plat met hun opzwepende sets.
Hun 20-jarig jubileum werd gevierd met het nieuwe album ‘Chin Chin’ waar ze ook op Festival De Basis nummers van gaan spelen. Maak je vast op voor een feestelijke swingende show waarbij stil blijven staan geen optie is!

zondag 15 sep.
14:30-16:00

JacobTV en het Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble onder muzikale leiding van Bart Schneemann presenteert voor het eerst in Nederland THE NEWS, een reality opera van componist JacobTV (Jacob ter Veldhuis), één van Nederlands meest gespeelde componisten. THE NEWS ging in 2012 in première in o.a. Chicago en Rome en was meteen een ongekend succes. Speciaal voor Vrede van Utrecht componeerde JacobTV THE NEWS Peace Edition, met in de hoofdrol Netanyahu, Achmadinidjad, Assad, de Taliban, de Dalai Lama, Wilders, de Paus en vele anderen. Met een geraffineerde mix van live muziek en gemanipuleerde videofragmenten uit internationale nieuwsshows geeft JacobTV een kritische kijk op de wereld, op politieke leiders, op vrijheid en democratie, religie en politiek, roem en smaad, economie en klimaat. THE NEWS is een non-fiction opera die gaat over de waan van alle dag: over de rol van de media in de 21ste eeuw. Solisten in THE NEWS zijn twee nieuwslezeressen: de Amerikaanse jazz-alt LOIRE (specialist in Indiase rap: ‘konnakol’) en de jonge Nederlandse mezzosopraan Nora Fischer.

vrijdag 20 sep.
13:00-17:00

Het Pact van Soesterberg (debat)

Debat over de relatie tussen de Nederlandse krijgsmacht en de samenleving.
Welke inzet van de krijgsmacht vind jij legitiem in een democratie? En bij wat voor een krijgsmacht voel jij je niet alleen goed, maar kan je ook trots op zijn? Op vrijdag 20 september sluiten we het Pact van Soesterberg: een visie op de toekomst van de relatie tussen Nederlanders en de krijgsmacht. We laten Defensie aan het woord, maar gaan ook op zoek naar het antwoord met kunstenaars, journalisten, wetenschappers, studenten en misschien wel met jou!

Google Analytics Alternative