The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Concert

Festival De Basis - Slotspektakel

Sound of Freedom

Festival De Basis - Slotspektakel

Tijdens de ‘Koude Oorlog’ stegen dagelijks met veel gebrul Amerikaanse straaljagers op van de vliegbasis Soesterberg. ‘The sound of freedom’ noemden omwoners het overweldigende geluid. Op de International Day of Peace sluit Vrede van Utrecht het grote vieringjaar af met Sound of Freedom. Niet met straaljagers, maar met de Nederlandse Krijgsmacht én een groot vredesconcert op de kruising van de landingsbanen. Hoe klinken vrede en vrijheid op een voormalige militaire basis?

Een theatrale reddingsoperatie door de Nederlandse Krijgsmacht brengt je met sluipschutters, ontploffingen, landmacht en luchtsteun dicht bij de essentie van het militair zijn. Daarna verzorgt het Metropole Orkest een groot vredesconcert met muziek van oorlog en vrede. Verwacht klassiekers, ballads, gospel en pop songs, geïllustreerd door iconische videobeelden. Met niemand minder dan Oleta Adams, Wende Snijders, Douwe Bob, Omar Offendum, PAX en Karsu.

Programma


  • 17:00 uur: terrein open
  • 18:45 - 19:30 uur: militaire reddingsoperatie
  • 19:30 - 21:00 uur: concert Metropole Orkest & Friends

Een ticket voor Sound of Freedom kost 5 euro (kinderen tot en met 12 jaar gratis entree) en koop je hier. Informatie over bereikbaarheid en pendelbussen vind je hier.

Militaire reddingsoperatie
Terroristen, gevechtsvoertuigen, explosies, sluipschutters, vuurgevechten, luchtsteun en de baas van het Nederlandse leger. Dichter bij de essentie van het militair zijn, kun je eigenlijk niet komen. Special guests: luitenant-generaal Mart de Kruif en de Nederlandse Krijgsmacht.

Concert Metropole Orkest & Friends
Het Metropole Orkest & Friends, onder leiding van de vermaarde Engelse dirigent Anthony Weeden. Met gastoptredens van Oleta Adams, Douwe Bob, Wende Snijders, Omar Offendum, Karsu en PAX nemen ze je mee langs muziek over oorlog en vrede: van de Tweede Wereldoorlog, via muziek uit de sixties en seventies tot aan de muziek die in Uruzgan in Kamp Holland klonk en de muziek van de Arabische lente. Gospel en bigband, rock-‘n-roll en Woodstockklanken, rap en luisterliedjes, iconische beelden en een spectaculaire lichtshow.


Overdag tijdens Festival De Basis


Ga je voor de totaalervaring? Kom dan overdag al naar Festival De Basis, luister naar De Galm van Soesterberg en geniet daarna van een diner op de landingsbaan.
  • 16:00 uur: De Galm van Soesterberg, een speciale compositie van Merlijn Twaalfhoven met zangers en musici uit de regio
  • 17:00 uur: rijsttafelen op de landingsbaan, een massale vredesmaaltijd die naadloos overgaat in Sound of Freedom.
Een dagticket voor De Basis op 21 september (8 euro) geeft gratis toegang tot Sound of Freedom.

De Galm van Soesterberg
500 zangers en muzikanten uit Utrecht staan verspreid over het sheltergebied. Onder leiding van Merlijn Twaalfhoven vormen ze met hun muziek, de galm, een symbool voor vrede. Aan het einde van de dag roffelt het slagwerk je tegemoet vanaf 10 kanten van de vliegbasis. Overal om je heen staan ze: zangers, strijkers, fluitisten, koperblazers en slagwerk. Het wordt groots, spannend en melodieus.
Let op: om De Galm van Soesterberg te zien heb je een dagticket voor Festival De Basis nodig van €8,-, dit ticket geeft je gratis toegang tot slotspektakel Sound of Freedom. Bestel hier je ticket.

Rijsttafelen op de landingsbaan
Onder het motto: ‘Vrede is eten met muziek’ (dichtregel van Lucebert) verzorgt cateraar Mobile We samen met de Nederlandse landmacht een massale feestelijke maaltijd op de landingsbaan. Zoals gebruikelijk in het leger: een Indonesische rijsttafel, in militair jargon ‘blauwe hap’.
Koop hier je dinerbon (€ 10,00) voor de Blauwe Hap. Kinderen tot 13 jaar betalen € 7,50.


Bereikbaarheid


De entree van Sound of Freedom (aanvang 18:45 uur (terrein open om 17:00 uur)) bevindt zich bij de kruising van Van Weerden Poelmanweg / Verlengde Paltzerweg, Soest.
Kom je voor de De Galm van Soesterberg (aanvang 16:00 uur) en de Blauwe Hap (ticket), dan kom je (als fietser/voetganger) binnen via de entree aan de Hertenlaan. Automobilisten komen wel via de Van Weerden Poelmanweg / Verlengde Paltzerweg. Meer informatie over bereikbaarheid en pendelbussen vind je hier. Let op: als je online je pendelbusticket bestelt, bespaar je 2 euro.

Google Analytics Alternative