The English version
will be available very soon.

We apologize for any inconvenience.

Tentoonstelling

BOMB - Blak Douglas en Adam Geczy

Tentoonstelling in het AAMU

BOMB - Blak Douglas en Adam Geczy

Douglas en Geczy leggen met installaties de vergaande gevolgen bloot van de kolonisatie van Australië. Met bijvoorbeeld het werk Australia - the trailer en een installatie van t-shirts met de woorden 'not a proppa black' tonen ze de effecten van extreem nationalisme, de relatie tussen onderdrukkers en onderdrukten en de discrepantie tussen zwart en wit. De kunstenaars maken muurschilderingen en graffiti op locatie en ondermijnen het geromantiseerde beeld van Australië.

De ondertekenaars van de Vrede van Utrecht in 1713 gingen elders in de wereld koloniale oorlogen aan waarvan de gevolgen, ook in Australië, nog altijd voelbaar en zichtbaar zijn. Speciaal voor deze expositie maken Blak Douglas en Adam Geczy een installatie in en buiten het AAMU waarin ze verwijzen naar het historische, koloniale verleden en het politieke heden.

In Australia – the trailer worden bijvoorbeeld videobeelden getoond van sprekers en acteurs over nationalisme en racisme dat ontaardt in een kakofonie van geluiden. Een installatie van T-shirts met de tekst 'not a proppa black', gaat over hoe westerlingen denken dat Aboriginals eruit zouden moeten zien, maar ook over de onderlinge strijd binnen Aboriginal gemeenschappen over wie het ‘meest Aboriginal’ is en het meest recht van spreken heeft. Golfballen in rood, oranje, zwart en bruin vormen in een vloerinstallatie het woord CLUB: het land waar de Aboriginals al duizenden jaren een spirituele band mee hebben, heeft moeten plaats maken voor luxe golfbanen. Daarnaast brengen Douglas en Geczy in het museum o.a. graffiti en muurschilderingen aan.

Google Analytics Alternative